Satya Nadellának, a Microsoft vezérigazgatójának prezentálnak magyar fiatalok

A szegedi Tep magyar csapatként bekerült a világ legjobb 34 fejlesztője közé a Microsoft nemzetközi tehetségkutató versenyén, az Imagine Cup-on. A fejlesztőcsapat júliusban utazik Seattle-be, hogy Satya Nadellának, a Microsoft vezérigazgatójának is bemutatják az ötletüket.

10154069_815189838495679_1888088643_nA Microsoft 2003-ban hozta létre az Imagine Cup-ot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Tavaly a Microsoft Magyarországon elindította az Imagine Cup Academy programot is: az üzleti képzés során a Microsoft Magyarország melett a Demola Budapest és az European Entrepreneurship Foundation segítségével készülhettek fel a magyar csapatok a lokális megmérettetésre. A felkészülésen végig részt vett a Tep is, amely a helyi döntő után most világszinten is bekerült a legjobbak közé.

A fiatal szegedi csapat szülővárosából ingázott Budapestre a felkészülési idő alatt. Mobilapplikációjukban virtuális kisállatokat valós sportteljesítmények elvégzésével kell életben tartani – ezzel az ötlettel és a remek kidolgozással jutottak egészen a világdöntőig.

Szurkoljunk együtt a hazai csapatnak július 29 és augusztus 2 között! #ImagineCupHajraMagyarok

 

Szólj hozzá!

komment