Riport fogalma

Kővári Attila BI és adattárház blogjaKővári Attila

A riport egy olyan dokumentum vagy vizuális felület, amely táblázatos, grafikonos, vagy szöveges formában tartalmaz információt egy adott témáról, folyamatról, vagy eseményről.

Mi a különbség a riport és a dashboard között

A riport fogalmát talán úgy érthetjük meg a legjobban ha összehasonlítjuk a dashboard fogalmával.

A dashboard egy olyan egyoldalas felület, amelyen keresztül a felhasználó első ránézésre megállapíthatja, hogy hol tértünk el a céltól, hol nem valósulnak meg az elvárásaink. (A teljes dashboartd definíció itt olvasható)

A riport abban különbözik a dashboardtól, hogy

  • Nem kell hogy egyoldalas legyen, azaz a riport lehet görgethető, lapozható, a felhasználónak nem kell első ránézésre képet kapnia a számok mögötti összefüggésekről
  • És nem kell, hogy képet adnia arról, hogy hol tértünk el a céljainktól. A riporton szereplő számokat nem kell kontextusba helyezni, nem kell megmutatni, hogy hol tértünk el a tervtől vagy az elvárásról. A riport célja az, hogy információt adjon egy adott témáról, bemutasson egy állapotot. Nem az, hogy értelmezze a számokat.

Összefoglalva: A riport egy olyan dokumentum vagy vizuális felület, amely táblázatos, grafikonos, vagy szöveges formában tartalmaz információt egy adott témáról, folyamatról, vagy eseményről.
POWER BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2017. szeptember 5.-i Power BI workshopra.

Részletek >>


  

Elválasztó

Már készül a következő cikk. Kérjen értesítést a megjelenéséről itt.

Szólj hozzá!

komment