Nyílt forrású szoftverek Azure-ban – tudj meg többet március 1-jén!

2016. március 1-jén Budapestre érkezik az Azure Tour, a Microsoft ingyenes globális technikai eseménysorozata. A régióban a magyar főváros ad otthont ennek az eseménynek, ahol nyílt forrású technológiákban jártas fejlesztők és open source környezeteket üzemeltetők számára egyaránt hasznos tartalom ígérkezik.
A Microsoft vállalati felhőszolgáltatása, az Azure számos nyílt forrású technológiát támogat, sőt, egyes Azure-szolgáltatások maguk is nyílt forrású komponenseken alapulnak (pl. Redis Cache). A vállalat egyre nagyobb hangyúlyt fektet arra, hogy a felhőjében az open source technológiák is „első rangú vendégek” legyenek. Ubuntu, SUSE, CentOS, PHP, Java, Hadoop, Docker? Mind támogatott! Ennek köszönhetően az Azure-ban is egyre nő az ügyfelek által futtatott nyílt forrású megoldások aránya, a működő virtuális gépek esetén a Linux részesedése mára meghaladta a 20 százalékot is.
Az egész napos Azure Tour rendezvényen a Microsoft amerikai szakértői igazán mélyre ásnak a technológiákba, az eltökélt látogatók pedig a műszaki fókuszú előadások mellett laborgyakorlatokon is részt vehetnek. Ezeken testközelből ismerhetik meg, hogyan érdemes nyílt forrású szoftvereket a felhőbe telepíteni vagy hogyan lehetséges egy Linux infrastruktúrát az Azure-ban életre kelteni és az igényeknek megfelelően skálázni.
A Microsoft Azure Tour közép-európai állomását 2016. március 1-jén tartják Budapesten. Az egész napos, angol nyelvű eseményre a regisztráció ingyenes

Szólj hozzá!

komment