Microsoft verseny diákoknak: Hello Cloud

Tanulj kódolni játszva a Microsoft Azure-on, sőt, akár 1000 dollárt is nyerhetsz!

 

A felhő megváltoztatja a teljes technológia iparágat. Akár fejlesztőként, akár üzleti döntéshozóként tervezed majdani karriered beindítását, fontos, hogy értsd a felhőben rejlő lehetőségeket. Végezd el az alábbi feladatokat Microsoft Azure-ban és máris szerepelhet a felhő kulcsszó az önéletrajzodban.

A Microsoft bevezette az ingyenes Azure diákcsomagot, melyet a DreamSpark.com weboldalon keresztül lehet aktiválni (bankkártya adatok megadása nélkül) és weboldalak, webalkalmazások fejlesztésére és közzétevésére, adatbázisok futtatására és még sok másra használható. A diákcsomagban foglalt szolgáltatások – többek közt: Azure App Service Web Apps (ASP.NET, Java, PHP, Node.js vagy Python), Application Insights, Mobile Services, ClearDB MySQL adatbázis.

Azért, hogy a diákok jobban megismerjék a diákcsomaggal elérhető legfontosabb szolgáltatásokat és képességeket, a Microsoft egy online versenyt hirdetett, aminek keretében havonta egy diák megnyerheti az 1000 dolláros nyereményt. Nem kell mást tenni, mint aktiválni a fenti Azure diákcsomagot és megoldani egyet a feladatok közül. Minél több feladatot oldasz meg, annál több esélyed lesz a nyerésre! Csak egyszer kell a megoldást beküldeni, a neved továbbra is a “kalapban” marad, bármelyik utána következő hónapban nyerhetsz!

Regisztrálj a Hello Cloud versenyre és vágj bele most!

A megoldandó feladatok nagyon egyszerűek, segítségükkel megtanulhatod az alapokat, hogyan kezdj bele a webfejlesztésbe és hogyan üzemeltess a felhőben.

Íme egy kis magyar nyelvű segítség két feladathoz:

1. feladat – Webalkalmazás létrehozása
2. feladat – WordPress weboldal vagy blog létrehozása

Hamarosan újabb feladatok következnek, többek közt MySQL, Azure Machine Learning és más felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódóan.


A verseny menete

Folyamatosan lehet regisztrálni és beküldeni a megoldásokat, de a havi nyertest mindig az adott hónap utolsó szerdáján sorsolják ki, tehát érdemes minden hónap utolsó kedd éjfélig beküldeni a feladat megodását.  Lássuk, mikor lesznek a következő sorsolások: december 30, január 27, február 24. és így tovább. Még egyszer: ha  már jelentkeztél, akkor utána már mindig benne leszel a lehetséges nyertesek között, illetve bármkor tudod frissíteni a beküldött anyagodat (például ha újabb megoldásokkal egészítenéd ki a korábbiakat).

További hasznos linkek:

Felhő megoldás és Visual Studio 2015 diákoknak
Útmutató Azure diák fiók aktiválásához
Visual Studio Community 2015 letöltése
Azure előfizetés és VS Community 2015 összekapcsolása

Szólj hozzá!

komment