Második helyezés és különdíj a Microsoft Imagine Cup döntőjében

A hazai Microsoft Imagine Cup döntőt követően a szegedi csapat Windows Phone-os Tep alkalmazása meg sem állt Seattle-ig. A nemzetközi döntőben 34 ország diákjai küzdöttek meg játék, world citizenship  és innováció kategóriákban. Ez utóbbiban lett második a Tep csapata és hozhatta el a 10 ezer dolláros díjat. Ezen felül a finnországi Aalto Egyetem és a Microsoft közös AppCampus különdíját is elhozták, mely 20 ezer euró értékű.

A nyeremény majd jól jön a folytatáshoz, de ennél nagyobb élmény volt színpadon lenni, a Microsoft redmondi központjában eltölteni egy napot és magával Bill Buxtonnal beszélgetni a Seattle Space Needle tetején.

AdobePhotoshopExpress_1456bd3951f949eb8afbb0da45364a63 1

A csapat a Microsoft Magyarország által szervezett Imagine Cup Academy-n készült fel és finomította alkalmazása működését, technikai hátterét, felhasználói élményét és üzleti modelljét. A Tep sikere mutatja, hogy bármely fejlesztő érhet el világra szóló sikert sok munkával és egy kis segítséggel.

A Tep utazását végig követhettétek a Microsoft Developer Facebook oldalán, az alkalmazás aktuális verziójához a Gettep.com oldalon juthattok hozzá.

A csapat elhivatottságára jellemző, hogy az Imagine Cup záróestjét követően másnap reggelüket Seattle egyik kávézójában töltötték – új funkciók kidolgozásával és nemzetközi üzleti prezentáció készítésével.

Szólj hozzá!

komment