Esemény: Mi az a konténerizáció, és miért jó egy fejlesztőnek?

Bizton állíthatjuk, hogy az alkalmazások”konténerizációja” hasonló hatással lesz az alkalmazásfejlesztésre,mint amilyen hatást gyakorolt a felhő az informatikára. A konténerek úgy lettekmegtervezve, hogy bármin képesek legyenek futni, legyen szó fizikai szerverről,virtualizált környezetről vagy felhőről. Az előnyök vitathatatlanok, legyen szóa számítási kapacitás jobb kihasználásáról vagy afejlesztés-kihelyezés-üzemeltetés során egyaránt használható, közös eszközről.Hogyan juthatunk el a Microsoft és a Docker eszközeit használva a fejlesztéstsegítő megoldásoktól a folyamatos kihelyezést támogató immutábilisinfrastruktúrákig? A Visual Studio és .Net Core eszközeivel az alapoktólépítkezve az Azure platform képességeit kihasználó teljes alkalmazás életciklusmenedzsment eléréséhez szükséges lépések megtétele, és egy sikeres DevOpspraktika kialakítása a gyakorlatban. A fejlesztéstől a kódépítésen éskihelyezésen át, a siker kulcsát jelentő az alkalmazást és az azt futtatófelhős környezetet leíró mérőszámok helyes gyűjtéséig.

2016. 11. 28, hétfő
9:30 – 16:00

Mosaik Budapest
1136 Budapest, Pannónia utca 32.

Regisztráció

9:30 – 10:00 Regisztráció, kávé
10:00 – 11:30 Alkalmazásfejlesztés a konténerek világában.(Konténerek Windows-on és Windows konténerek, Visual Studio Tools for Docker – .NetCore alkalmazások fejlesztése, futtatása és hibakeresése konténerekben, Mintaalkalmazás prezentálása)
11:30 – 12:30 Ebédszünet
12:30 – 14:00 Immutábilis infrastruktúrák: Kódépítés ésfolyamatos kihelyezés konténerekkel. (Visual Studio TS eszközei, AzureContainer Service, VSTS Release Management)
14:00 – 14:15 Kávészünet
14:15 – 15:45 A megfelelő alkalmazás metrikák gyűjtése asikeres DevOps kulcsa. (Az Azure platform alkalmazás analitkiai és felügyeletieszközei, VSTS cloud load tests)
15:45 – 16:00 Zárás

Szólj hozzá!

komment