Bevezetés a Visual Studio Team Services használatába

A Visual Studio Team Services (VSTS) egy felhő alapú csapatmunka szolgáltatás fejlesztőcsapatok részére, amely képes lefedni a teljes alkalmazás életciklust és nagyon erős DevOps képességekkel is rendelkezik.

Egy most publikált, díjmentesen letölthető, magyar nyelvű a cikk a VSTS (helyes) használatába nyújt egy kis betekintést, egy kis, autonóm, agilis csapat szemszögéből. Ricsi, a konfigurációmenedzser története mutatja be a problémákat, amelyek a régebbi, centralizált projekt szervezés eredményei. A cikk megmutatja, hogyan lehetne ezt jobban csinálni a Team Foundation Server felhőalapú változata, a VSTS segítségével.

Első lépésben 15 perc alatt létrehozhatunk egy webes alkalmazást, amit VSTS-ben menedzselhetünk. Már ez a kis tizenöt perces app elég lesz ahhoz, hogy számos dolgot megmutathassunk a modern projekt csapatok hatékony támogatásával illetve a VSTS ehhez tartozó funkcióival kapcsolatban.

A további fejezetekben az agilis projektek egy-két fontosabb elvárásaiból kiindulva vizsgáljuk meg – a teljesség igénye nélkül – hogy milyen módon tudjuk a VSTS-t felhasználni céljaink elérésére. A cikk kitér a projekt böngészőn keresztüli könnyű elérhetőségére, arra, hogyan lehet elérni, hogy a konfigurációmenedzselés bizonyos feladati egy emberre háruljanak. Hogyan lehet a VSTS-t úgy beállítani, hogy az leginkább támogassa a mi fejlesztési modellünket. Végül bemutatja az elosztott verziókezelők, és azon belül a Git szerepéről az agilis projektekben, illetve arról, hogy a VSTS build hogyan tud hatékony és skálázható módon egyfajta biztosítóhálóként ügyelni az alkalmazásunk minőségére.

Mindezek a feladatok régebben csak lassan és nehézkesen voltak elvégezhetők, és speciális szerepkört igényeltek, mint amilyen Ricsi is volt. A VSTS-el ma már bárki el tudja végezni ezeket a feladatokat és így a projekt sokkal gördülékenyebben tud haladni. Bárki lehet Ricsi.

A VSTS használata öt főnél kisebb projektek esetén és MSDN előfizetőknek ingyenes, úgyhogy a költségek miatt sem kell aggódni.

A Cikk letöltéséhez kattints ide.

Szólj hozzá!

komment