6 érv, hogy miért a VSTS-ben tárold a kódodat!

“A Visual Studio Team Services, röviden csak VSTS, egy felhő alapú teljes alkalmazás életciklus menedzsment megoldás fejlesztőcsapatok számára – teljesen függetlenül a használt programozási nyelvtől. (Többek között az alábbi szolgáltatásokat nyújtva: source code management, reporting, requirements management, project management, automated builds, lab management, testing and release management,…)”

A lentiekben összegyűjtöttünk 6 indokot, hogy a rengeteg szolgáltatásán túl miért érdemes a VSTS-t használnod:

Korlátlan számú privát repo. Annyi privát Git repo-t készíthetsz, amennyit csak szeretnél, ráadásul teljesen ingyen. A kódbázis növekedése miatt sem kell aggódnod, ugyanis a tárhelyért és a sávszélességért sem számítunk fel költségeket. Ráadásul akár öttagú csapatok is dolgozhatnak egy projekten, ugyanazon a fiókon, teljesen ingyen. Az MSDN licensszel rendelkező tagok szintén csatlakozhatnak a projekthez, extra költségek nélkül. Részletek a nagyobb csapatok díjszabásáról

01

Pull request-ek integrált eszközökkel. Emeld a kód minőség ellenőrzést magasabb szintre automatizált build-ek konfigurálásával, amelyek képesek az összefésülés előtti változások verifikálására, mielőtt a kódot összefésülnéd a főággal. Az Agile eszközöket alkalmazó projektekben a kóddal összekapcsolhatóak a bugok, feladatok és sztorik, ezzel jobb követhetőséget és a kód változtatása mögött rejlő motivációra való rálátást biztosítva. Többet a pull requestekről.

02

Hatékony előzmény nézet. A VSTS lehetőséget nyújt a felhasználónak arra, hogy a commit-ok egyszerű listáján kívül pontosan láthassa, hogy ki és mikor push-olt változásokat. A Branch Updates nézetben láthatóvá válik minden olyan változás, amelyet egy brach-be push-oltak vagy merge-eltek egy pull requesttel, ezzel teljes rálátást biztosítva a végbevitt változásokra.

03

Webes szerkesztő. A webes szerkesztő segítségével gyorsan és könnyedén szerkesztheted kódod. Az olyan képességek, mint a számos fájltípussal kompatibilis szintaxis kiemelés, Intellisense, vagy a gazdag parancspaletta egy modern szerkesztő képességeit nyújtja a webes felületen. A pull request integráció segítségedre lehet, ha egy kód szerkesztés kockázatát szeretnéd lecsökkenteni azzal, hogy a kódod build-eled és leellenőrzöd az összefésülés előtt.

 

04

Nagyvállalati szintű biztonság. Az Azure nyújtotta nagyvállalat szintű adatvédelmen felül a VSTS Git repo-kban lehetőség nyílik különböző repo-k és branch-ek egyéni hozzáférési jogosultságainak kezelésére. Az Azure Active Directory-val való integráció a kódod hozzáférés menedzsmentjét nagymértékben megkönnyíti.

05

Hogyan tovább?

Árazás: a VSTS használata díjmentes:

  1. 5 felhasználóig a basic szint,
  2. a Visual Studio wMSDN előfizetőknek.

További felhasználók és kiegészítő szolgáltatások áráról itt tájékozódhatsz:

https://www.visualstudio.com/

Ha a VSTS képességeire vagy kíváncsi, látogass el erre az oldalra:

https://www.visualstudio.com/en-us/get-started/

Ha tetszett, töltsd le a cikket .pdf-ben is

 

Szólj hozzá!

komment