18. Enterprise Developer Meetup november 30-án 18:00 órától

Sziasztok!

A következő meetupra is nagyon izgalmas témákkal készültünk nektek!

Machine Learning as a service in Microsoft Azure (Kovács Gábor, LogMeIn)

Napjaink IT világának egyik legnépszerűbb témája a gépi tanulás. A mintázatfelismerő, előrejelző rendszerek komoly üzleti értéket jelentenek egy vállalat életében. A felhasznált módszerek pontos megértése, implementálása és finomhangolása viszont komoly elmélyülést igényel. A nagyvállalati fejlesztőknek erre legtöbbször nincs elég erőforrása. Szerencsére az olyan nagy cégek, mint a Microsoft, a Google vagy az IBM, felhő-szolgáltatásként csomagolva árulják a gépi tanuláshoz leggyakrabban használt komponenseket.

Az előadás a Microsoft válaszáról, az Azure Machine Learning-ről szól. Szó lesz róla, hogyan válasszunk a problémánkhoz megfelelő megoldást az egyre bővülő palettáról, majd egy end-to-end gyakorlati példát végigjárva megnézzük, milyen lépésekből áll a munkafolyamat:

– adatgyűjtés, tisztítás és előfeldolgozás

– modellek tanítása felügyelt tanulással

– a tanított modellek kiértékelése és összehasonlítása

– a kész workflow kiajánlása web service-ként

Az előadás végén szót ejtünk róla, hogy hol húzódnak az Azure ML és társainak határai – milyen lehetőségeink vannak, ha olyan feladattal találkozunk, amire nincs toolbox-ból behúzható megoldás.

Konténerek Windows-on és Windows-os konténerek. Eszközök a fejlesztéstől egy DevOps gyakorlatig. (Érsek Attila, Microsoft)

Bizton állíthatjuk, hogy az alkalmazások “konténerizációja” hasonló hatással lesz az alkalmazásfejlesztésre, mint amilyen hatást gyakorolt a felhő az informatikára. A konténerek úgy lettek megtervezve, hogy bármin képesek legyenek futni, legyen szó fizikai szerverről, virtualizált környezetről vagy felhőről. Hogyan juthatunk el a Microsoft és a Docker eszközeit használva a fejlesztést segítő megoldásoktól a folyamatos kihelyezést támogató immutábilis infrasturktúrákig? Vegyünk egy mély levegőt, és merüljünk közösen a .Net Core, a Docker konténerek és Visual Studio világába, egy példa és egy hazai startup, Slamby, valódi alkalmazásának bemutatásával.

Megj: a startup alkalmazás a Slamby terméke

Kapunyitás 18:00 órától, várunk mindenkit sok szeretettel!

További részletekért katt ide!

Üdv,

Enterprise Developer Csapat

Szólj hozzá!

komment